Mange søger Motivation som et mål i sig selv, og derfor finder de det ikke. For et mål er ikke motiverende – det er udbyttet af at have opnået målet, som er den rigtige motivationsfaktor, dvs.:
”Et mål skal føre til et positivt belønnende udbytte – motivation er altså en fokuseret indsats hen imod et ønsket og attraktivt mål, og den indsats drives netop af forventningen om udbyttet.”

Hvorfor mål og motivation?
Mål og motivation går hånd i hånd og det er både i gode og dårlige tider. Når alt spiller og fungerer, er det Motivation, der stadig kan løfte niveauet. Og når det går mindre godt, er det igen motivation, der kan løfte dig over stregen og videre frem.

Det handler om de rigtige mål og dets udbytte, det rette skarpe fokus og en indstilling, der sikrer at ledere og medarbejdere ønsker at opnå målene i en virksomhed. Derfor vil motivation blive ét af de mest afgørende performance tiltag og tankegange i dynamiske virksomheder, der vil vinde.
Motivation kan være konsekvensen af store og små tiltag – og samlet set er det hele essentielt for individuelles succes. Derfor husk at fejre ALLE dine sejre, små som store 
StrategiSkorpionen/Christian
Læse også: http://markanthony.dk/default.asp?ptitle=Motivation&ptype=plugin.definition.webpage.page&pid=57